fbpx
OnderwerpenVliegvelden

LaGuardia wordt uitgebreid en opgeknapt

LaGuardia komt al jaren als één van de slechtste vliegvelden uit de peilingen. Het is donker, krap en beklemmend volgens de passagiers. Jaarlijks gaan er wel 25 miljoen mensen doorheen.

Daar komt verandering in.

Gouverneur Andrew Cuomo heeft aangekondigd dat de staat New York een ambitieus project gaat leiden. In het $3,6 miljard kostende plan komt een nieuwe centrale terminal met grote open ruimtes, restaurants, winkelcentra en nieuwe parkeergarages. Ook komt er gratis wi-fo en andere voorzieningen die op andere vliegvelden standaard zijn. Cuomo wil ook het cargo gedeelte van John F. Kennedy Airport aanpakken.

LaGuardia_inside

“We are going to redevelop those airports the way they should have been redeveloped many, many years ago,”

Plannen voor opknapbeurt voor LaGuardia zijn er al sids 1990, maar er komt niet veel van. Cuomo wil het project nu in stroomversnelling brengen. Hij heeft dit eerder gedaan met een project op de Tappan Zee Bridge te vervangen.

De huidige centrale terminal is ontworpen voor 8 miljoen passagiers per jaar, er zijn er nu echter 12,5 miljoen. Cuomo wil een terminal voor 17,5 miljoen. De andere drie terminals, waaronder de Art-Deco Marine Terminal zullen niet aangepakt worden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button