fbpx
AirlinesOnderwerpen

Etihad breidt netwerk verder uit

Afgelopen week zijn twee codeshare overeenkomsten van Etihad bekend gemaakt.

Etihad is druk zijn eigen alliantie te bouwen. In veel delen van de wereld zijn ze inmiddels goed vertegenwoordigd. Een aantal gaten zijn er nog. Twee daarvan worden nu voor een behoorlijk deel opgevuld.

Etihad Netwerk
Etihad Netwerk

Ten eerste is er Europa, door het aandeelhouderschap in ondermeer, airberlin, Air Serbia en Etihad Regional heeft Etihad een redelijke dekking. Het Iberische schiereiland mist daar echter nog in. Nu is er een codeshare overeenkomst met het Spaanse Air Europa. Air europa gaat 3x per week van Madrid naar Abu Dhabi vliegen. En daarmee is er voor het eerst een verbinding tussen de twee steden. De vlucht wordt door een A330 uitgevoerd. De Etihad code komt op de vlucht en ook op de vluchten vanuit Madrid naar Amsterdam, Brussel, Milaan Malpensa, Barcelona en Palma de Mallorca. Allemaal bestemmingen die door Etihad (of partners) ook worden aangevlogen. Air Europa plaatst hun code (UX) op Etihad vluchten naar Amsterdam, Brussel en Milaan.

In de zomer van 2014 komen er ook Etihad codes op Air Europa vluchten binnen Spanje en Zuid Amerika. Bestemmingen waar Etihad slecht vertegenwoordigd is.

Vervolgens gaat Etihad ook codesharen met het Amerikaanse JetBlue Airways, New York’s Hometown Airline™. Vanaf JFK krijgt Etihad een scala aan bestemmingen, vooral in de VS, maar ook een paar in Centraal- en Zuid-Amerika. Ook vanaf Washington DC zijn er een paar bestemmingen. als Etihad naar Los Angelos vliegt zullen er meer codeshare vluchten bijkomen. Hieronder vind je de hele lijst.

Between New York/Kennedy and
Aguadilla
Albuquerque
Austin
Boston
Buffalo
Burbank
Burlington
Charleston
Charlotte
Chicago/O’Hare
Denver
Fort Lauderdale/Hollywood
Fort Myers
Houston/Hobby
Jacksonville
Las Vegas
Long Beach
Los Angeles
New Orleans
Oakland
Orlando
Phoenix
Ponce
Portland (Maine)
Portland (Oregon)
Rochester
Sacramento
Salt Lake City
San Diego
San Francisco
San Jose (California)
San Juan
Sarasota/Bradenton
Savannah/Hilton Head (service begins February 14, 2014)
Seattle/Tacoma
Syracuse
Tampa
Washington/Dulles
West Palm Beach

Between Washington/Dulles and
Boston
New York/JFK

Between New York/Kennedy and:
Bogota, Colombia
Montego Bay, Jamaica
Punta Cana, Dominican Republic
Santiago, Dominican Republic
Santo Domingo, Dominican Republic

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button