Onderwerp

Ontwikkeling luchtvaart India stap terug

De luchtvaart in India staat bol van protectionistische maatregelen. Langzaam kwam daar een klein beetje verandering in. Zo werd de maatschappij van Tata-Singapore Airlines toestemming verleend. Ook mag de A380 eindelijk landen in India. Nu doet India waarschijnlijk weer een stap terug in het krijgen van een gezonde (concurrerende) luchtvaartsector.

Het ministerie van burgerluchtvaart heeft aangekondigd met richtlijnen te komen waarin staat dat parlementsleden privileges moeten krijgen bij alle maatschappijen. De kosten komen voor rekening van de maatschappijen. De parlementsleden hebben geklaagd dat ze ‘alleen’ nog maar privileges bij de staatmaatschappij Air India krijgen. Na de klachten is het ministerie aan de slag gegaan. De circa 790 parlementsleden moeten onder andere privileges krijgen als:

Advance notice of flight delays; and escorted from the airport entrance through the other processes, including priority check-in.
They also want to be given security and immigration clearances quickly and provided with lounge access besides complimentary refreshments, among other things.

Onder ander Jet Airways, IndiGo, SpiceJet en GoAir zijn private maatschappijen in India, ook moeten de nieuwe maatschappijen en low-cost carriers aan de nieuwe regels gaan voldoen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close