fbpx
IncidentenOpmerkelijk

Video wonderbaarlijke redding van bewusteloze parachute springer

In Engeland is een skydive avontuur maar net goed afgelopen.

In juli 2013 sprong een groep parachutisten uit een vliegtuig. James Lee, 25 en een ervaren springer met meer dan 1.000 sprongen ervaring had een camera op zijn helm. Enige seconden nadat hij sprong raakte een andere parachutist met zijn benen de achterkant van het hoofd van James. Direct was James buiten bewustzijn. Op de video zie je goed hoe zijn armen alleen maar hangen. Dit vond plaats op zo’n 4 km hoogte. Gemiddeld gaan skydiver met een snelheid van 180 km/u.

De vrienden van James zien uiteindelijk dat er iets mis is en vliegen naar hem toe. James reageert niet op handsignalen. Daarop wordt direct actie ondernomen. James wordt in de juist positie gemanouvreerd en zijn parachute wordt open getrokken.

Uiteindelijk komt James toch weer bij bewustzijn en kan het laatste stukje van de val weer zelf sturen.

James heeft aangegeven verder te gaan met parachute springen.

Eerder botsten twee cessna’s met parachutisten aan boord in midair. Hier zijn ook beelden van.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button