fbpx
AirlinesOnderwerpen

Thai AirAsia promoot direct overstappen Bangkok

Wegens de aanhoudende Thaise onrusten is de budget maatschappij Thai AirAsia in een reclamecampagne een andere weg ingeslagen: ze doen er alles aan dat de reiziger niet Bangkok in hoeft. Verder benadrukt de campagne alle andere bestemmingen in Thailand.

AirAsia heeft een Fly-Through service op Bangkok’s Don Mueang airport. Koffers worden van de ene vlucht naar de andere gebracht. Voor de meeste maatschappijen een normale service, maar voor een low-cost carrier niet. Andere voordelen zijn dat de passagier niet door de imigratie hoeft. AirAsia is in 2013 begonnen met deze service en biedt het nu op 6 vliegvelden aan. In Bangkok sinds 1 december.

AirAsia ziet een behoorlijke daling van reizigers op vlucht naar Bangkok. Vanuit China zo’n 30% en vanuit Indochina 15%. Ook andere maatschappijen zien een daling van passagiers. Vluchten naar de andere Thaise bestemmingen zien amper een verandering.

Thai AirAsia gaat dit jaar A320’s toevoegen aan de vloot en verwacht 13 miljoen passagiers te vervoeren. Dit is 20-25% meer dan vorig jaar. De gemiddelde bezetting ligt op 85%

©Redactie upinthesky
Bron: Bangkokpost.com

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button