fbpx
MilitairOnderwerpen

Onbemande Britse stealth Taranis vliegt – Video

De Taranis is onthuld. Het is een “stealthy unmanned combat vehicle demonstrator” gemaakt in Groot-Britannië door BAE Systems. De eerste testvluchten zijn eind 2013 gemaakt.

Taranis is de naam van de Keltische god van de donder. De eerste vlucht vond plaats op 10 augustus 2013. De vlucht duurde 15 minuten en verliep perfect. Later zijn meer testvluchten gemaakt, de langste duurde een uur.

 	Taranis during trials at Warton

De Taranis is gemaakt om te opereren bestuurd vanaf de grond met missies als: surveillance, doelen markeren, informatie verzamelen en doelen uitschakelen. Er is een half miljoen manuur in gestoken en kostte zo’n € 220 miljoen.

Het toestel kan intercontinentaal vliegen, is 11 meter lang en heeft een spanwijdte van bijna 10 meter.

http://www.youtube.com/watch?v=nG-TMhvZ1pU

 	Taranis taxiing at Warton, Lancashire

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button