fbpx
AirlinesOnderwerpen

Thai AirAsia X weer stap dichterbij operations

De Thaise tak van AirAsia X heeft het “Air Operator’s Certificate” binnen. Nu hebben ze nog de “operating permits” nodig en de slots om daadwerkelijk te kunnen beginnen.

Thai AirAsia X (TAAX) is van plan twee A330-300’s te leasen van AirAsia Berhad. De toestellen zullen gestationeerd worden op Don Mueang Airport, waar Thai AirAsia zijn hub heeft. Die hub wordt hiermee uitgebreid. Nu heeft Thai AirAsia nog binnenlandse en regionale vluchten. Eerste vluchten van TAAX zullen waarschijnlijk naar Australië en China gaan.

Het moederbedrijf AirAsia X is weer onderdeel van AirAsia. Het is een andere BV dan AirAsia, daarom is er een aparte licentie nodig. De AirAsia group bestaat uit verschillende bedrijven die allemaal weer anders gefinancierd zijn. Alle AirAsia bedrijven treden weer via 1 website naar buiten, daardoor is het één netwerk, met de mogelijkheid om een overstap te boeken.

Lees meer over de enorme veranderingen in de luchtvaart in Zuid-Oost Azië in een van onze achtergrond verhalen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button