fbpx
IncidentenMilitairOnderwerpen

Algerijnse Hercules neergestort: ruim 100 doden

Een Algerijnse Hercules C-130 is neergestort in het oosten van Algerije. Er waren 103 mensen aan boord, geen van hen zou het overleefd hebben.

De C-130 vloog in slecht weer met windstoten en is in de Djebel Fertas bergen neergestort, vlak voordat het in Constatine wilde landen. De inzittenden bestonden uit 4 bemaningsleden en 99 passagiers, militairen en hun gezinnen.

Het toestel was onderweg uit de zuidelijke provincie Tamanrasset en onderweg naar Constantine, 350km ten zuiden van Algiers. Getuigen hebben tegen AP gezegd dat het toestel een bergtopraakte en neerstortte.


Grotere kaart weergeven

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button