fbpx
AirlinesOnderwerpen

Bevestigd: VietJet bestelt 63 A320’s

Update:
Op de Singapore Airshow hebben Airbus en VietJetAir bekend gemaakt dat de maatschappij 63 A320 toestellen heeft besteld en nog eens 30 opties heeft genomen. Daarbij worden er ook nog 7 A320’s geleased.

De overeenkomst bestaat uit 42 A320neo, 14 A320ceo en 7 A321ceo

Oorspronkelijke bericht 29 januari:
VietJetAir heeft bekend gemaakt tot 92 toestellen van Airbus te bestellen. De $ 9 miljard order zou volgende maand gefinaliseerd worden. Ook VietJet wil groeien in de luceratieve markt van Zuidoost Aziƫ. De order was in september al bekend, maar kwam maar niet in de boeken. Reuters meldt dit.

VietJetAir is al een A320 operator en de toestellen betreffen dan ook meer A320’s. VietJetAir is een privaat bedrijf. Het door de staat geleidde Vietnam Airlines domineert de lokale markt. VietJetAir vliegt nu binnelandse en naar Bangkok. Eerder meldden we al dat de Vietnamese maatschappij flink wil uitbreiden, te beginnen in Thailand. Door de beschikbare capaciteit door het onlangs heropende Don Mueang airport (Bangkok) trekken alle maatschappijen naar Thailand om uit te breiden.

Volgens een bron van Reuters wordt de order op de Singapore Airshow bekend gemaakt. De toestellen zullen de komende 10-12 jaar worden geleverd. Te beginnen aan het einde van dit jaar.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button