fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Nieuwe mega-hub gepland in Indonesië

Op het eiland Bintan moet een nieuw groot vliegveld worden gebouwd. Het is de bedoeling om een concurrerende hub neer te zetten voor de regio.

Maatschappij Garuda Indonesia en ontwikkelaar Gallant Venture hebben een overeenkomst getekend. Het nieuwe vliegveld moet twee banen krijgen van 3.600 meter elk. Dubai International en Heathrow hebben een vergelijkbare capaciteit. In eerste instantie komt er één baan.

De nieuwe mega-hub komt in de buurt van het vakantie-deel van het eiland (in het noorden) zodat er een goede verbinding is. Het vliegveld is hemelsbreed maar 25 km verwijderd van Singapore’s Changi Airport. En ook de nieuwe grote hub van Lion Air op Batam Island is dichtbij. Naar beide plekken komt een veerboot verbinding.

Bintan eiland moet een groot toeristisch eiland worden, zoals Bali dit ook is. Tevens moet het dus een luchtvaart hub worden. Garuda geeft aan blij te zijn met de nieuwe hub (het is de 6e van Garuda). HEt wordt een kruispunt tusen oost en west Indonesië en ook voor de vluchten naar Europa. De Indonesische vliegvelden zitten overvol en het vliegverkeer groeit enorm.


Grotere kaart weergeven

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button