fbpx
AirlinesOnderwerpen

VS: pilotentekort, vliegtuigen aan de grond

Opmerkelijk nieuws uit de Verenigde Staten. Terwijl in Europa er veel piloten werkloos thuis zitten worden in de VS 27 regional jets aan de grond gehouden omdat er geen piloten voor zijn.

Het gaat om 15 Embraer ERJ-140 toestellen die met 44 stoelen vliegen voor American Airlines en 12 Embraer ERJ-145’s met 50 stoelen voor United Airlines. Deze 27 toestellen zijn van Republic Airways.

De oorzaak ligt in sinds 4 januari aangescherpte eisen van de Federal Aviation Administration (FAA). Piloten moeten nu 1.500 uur ervaring hebben, terwijl dit eerder 250 uur was. Ook zijn de rusttijden strenger geworden. Dit is na een aantal noodlandingen en bijna-noodlandingen ingesteld.

Loopbaan
Veel afgestudeerde piloten beginnen bij regional carriers als Republic om daar uren te maken. Voor een net afgestudeerde piloot is het moeilijk om al 1500 uur ervaring te hebben. De regionale maatschappijen zullen meer en meer problemen krijgen om piloten te vinden. De grotere maatschappijen ondervinden geen problemen. Piloten stromen doorgaans door van de regionale carriers naar de grotere matschappijen.

Salaris
Een startende piloot verdient bij een maatschappij als Republic vanaf $21.000 per jaar (€ 15.000). Dat is $40.000 (€29.000) minder dan een vergelijkbare baan bij Delta of United, volgens de grootste piloten vakbond van de VS, Air Line Pilots Association. Emirates betaalt zelfs $82.000 (€60.000). Aan 1500 uur komen kost volgens ALPA al snel $100.000 (€73.000).

Republic houdt vanaf april de 27 toestellen aan de grond. Er wordt niet uitgelsoten dat er meer vliegtuigen aan de grond blijven of zelfs uit de vloot worden gehaald.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button