fbpx
Onderwerpen

Deze week al 14.000 vluchten geannuleerd door sneeuw in VS

Deze week zijn er in de VS alweer 14.000 vluchten geannuleerd, de helft daarvan afgelopen donderdag. De sneeuw lijkt wel weg te trekken.

Deze winter zijn er (sinds 1 december) al 75.000 vluchten geannuleerd. Ruim 5% van het totaal aantal vluchten. Dit is het hoogste aantal sinds 25 jaar. Donderdag werden maar liefst 70% tot 80% van de vluchten geannuleerd op Baltimore, Philadelphia, Washington D.C. en Charlotte, N.C. De Miserymap van flightaware draait weer overuren.

Maatschappijen annuleren sneller vluchten dan voorheen. Dit komt door een nieuwe wet die stelt dat passagiers niet langer dan 3 uur in het vliegtuig mogen wachten tot vertrek. Afwachten loont dus niet meer. Een tweede reden is als de vliegtuigen op een veilige plek staan ze sneller weer ingezet kunnen worden als het weer beter wordt. Een onvoorziene landing maken schopt het schema nog eens extra in de war.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button