fbpx
Opmerkelijk

Mile high club bestaat 100 jaar!

Maak kennis met Lawrence Burst Sperry, bedenker en eerste lid van de Mile High Club. Sperry verbaasde de luchtvaartwereld in 1914 met de autopilot. De 21 jarige Amerikaan vloog zijn biplane over de Seine tijdens een auronautical safety wedstrijd in Parijs. Volgens zijn biograaf stond hij daarbij op de vleugel van het vliegtuig. Hij won de prijs van $10.000.

Naakte crash
De autopilot maakte vliegen veel veiliger, leuke bijkomstigheid was dat piloten ook tijd voor andere dingen hadden. De legende is dat Sperry in 1916 vliegles gaf aan Cynthia Polk in een Flying Boat C-2, boven long island. Ook de autopilot was een onderdeel van de vlieglessen. Door een foutje heeft één van hun de autopilot per ongeluk uitgeschakeld, waarna de C-2 in zee stortte in de Great South Bay. Daar werden de 2 opgepikt door eend-jagers. Opvallend was dat beide geen kleren aan hadden. Maar volgens Sperry had de klap ervoor gezorgd dat de kleren van hun lijf werden gerukt.

Sperry met zijn vrouw
Sperry met zijn vrouw

Aantal leden
Hoevele mensen behoren er nou eigenlijk tot de Mile high club? In 2005 heeft Durex een onderzoek gedaan, daarin zei 3% het weleens gedaan te hebben in de lucht. Wat ‘het’ inhoudt is niet helemaal duidelijk. In 2010 heeft condoommaker Sensis een vergelijkbaar onderzoek gedaan. Ook hier kwam zo’n 3% uit. Nemen we gemakshalve even aan dat er veel gelogen wordt en gaan we uit van 1%. Volgens IATA vliegen er elk jaar 3 miljard mensen. Dat zou inhouden dat er 30 miljoen mensen tot de Mile Hihg club behoren.

Hopen
Uit twee onderzoeken blijkt dat zo’n 33% van de mannen graag seks in een vliegtuig willen. De onderzoeken zijn gedaan door TripAdvisor en condoommaker Trojan (condoommakers doen maar veel onderzoek hiernaar).

Singapore_A380_suite_1

Nog een paar mooie feitjes. Virgin Atlantic heeft in 2002 verschoon-planken geïnstalleerd voor baby’s. Binnen weken waren die allemaal stuk, volgens de maatschappij door: “those determined to join the Mile High Club.” Richard Branson heeft het trouwens wel in een vliegtuig gedaan, toen hij 19 was in een Laker Airways toilet “It was every man’s dream”. Maar dat kan ook gewoon een marketing-stunt geweest zijn…

Singapore Airlines heeft eens verklaard dat een derde van de gevallen van verstorend gedrag aan boord is in-flight seks. Sinds 11 september zit er nog een groter risico aan. Een frontier vlucht is 10 jaar na 9/11 door 2 F-16’s gevolgd omdat twee passagiers zich hadden opgesloten op het toilet.

Private Cabin
Singapore Airlines heeft in 2007 zelfs gevraagd of passagiers geen sex in het vliegtuig willen hebben. Air New Zealand heeft de Skycouch waar je van de laatste rij stoelen een soort bed kan maken, in de volksmond de ‘cuddle class’. Ook handig voor de Mile High club zijn de crew rest area‘s in long-haul vliegtuigen. En wat te denken van de prive suites aan boord van Emirates of Singapore Airlines A380’s, flesje Moët erbij…. De cabin attendant doet zelfs de deur voor je dicht.

Singapore_A380_Suite_2

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button