fbpx
AirlinesOnderwerpen

Nieuwe all businessclass lijnvlucht

Qatar Airways kondingt aan dagelijks van Doha naar Londen Heathrow te gaan vliegen. Het is de zesde dagelijkse vlucht. Het bijzondere is echter dat het in een all businessclass configuratie wordt gevlogen.

De Airbus A319 krijgt 40 stoelen in een 2-2 opstelling. Voor Qatar is het een mogelijkheid om het ‘superior in-flight product’ uit te breiden. De brede stoelen kunnen geheel plat. Tevens heeft de passagier beschikking over het Oryx entertainment system, met meer dan 900 opties. Mobiele telefoons kunnen gebruikt worden, internet gaat via het langzame GPRS. Zowel op Doha als Heatrow kan gebruik gemaakt worden van de zeer luxeuze Qatar lounge.

Qatar_Lounge_Heathrow_Londen

“The airline goes to great lengths to consider passenger convenience and comfort at every step of their journey. The Doha – London Heathrow route is one of Qatar Airways’ most popular international routes and it was only fitting that we introduce an all Business Class service on this key route, where customers will also be able to benefit from our new Qatar Airways premium lounge in London Heathrow’s terminal four, and of course the Premium Terminal in Doha.”

Vlucht QR015 vertrekt om 14:50 uit Doha en komt 20:25 aan op Londen Heathrow. De terugvlucht vertrekt om 21:55 en komt weer aan om 06:40. Vanaf 15 mei zal de vlucht worden uitgevoerd. De huidige A319’s (Qatar heeft er 2) hebben nu een 2-class configuratie met 110 stoelen. Eén van de twee zal 30 april uit het schema worden gehaald om om te bouwen.

Qatar_Business_A319_2

Maatschappijen blijven vluchten met all-businessclass configuratie proberen, ook al is het al meerdere keren mislukt. Zo is Singapore Airlines gestopt met de vlucht New York-Singapore. En in China heeft Hainan Airlines het een tijdje geprobeerd tussen Beijing en Shenzhen. Skymark gaat het in Japan proberen met een all premium economy opstelling, een soort tussenvariant dus.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button