fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air France mag niet met A380 naar Sao Paulo

De luchtvaartautoriteit van Brazilië heeft geen toestemming gegeven om met een A380 te landen. Belangrijkste reden is dat de landingsbaan te smal is.

Air France had een verzoek ingediend om de A380 in te kunnen zetten naar het vliegveld. Aan de overige eisen voldoet het vliegveld wel. De baan is 44,8 meter breed. Met een wingspan tot 213ft kan een vliegtuig landen op een zogenaamd code E vliegveld. Bijna alle wat grotere vliegvelden vallen in deze categorie. De A380 valt met een spanwijdte van 262ft in de Code F categorie, waardoor hij op veel minder vliegvelden kan landen. Deze vliegvelden hebben ruimere landingsbanen nodig (60 meter ipv 45 meter) en ook de taxiways en natuurlijk de gates moeten ruimer zijn.

air France voert de vlucht nu met een 777 uit.

In dit overzicht is te zien op welke vliegvelden een A380 kan landen. In Zuid-Amerika staat helemaal niet in de lijst. Ook op de kaart van Airbus zelf is geen bestemming in Zuid-Amerika te vinden.

A380_Kaart_Bestemmingen

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button