fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air France-KLM investeert in GOL – Brazilië

Air France-KLM heeft een lange termijn overeenkomst getekend met GOL Linhas Aéreas Inteligentes. GOL is de tweede maatschappij van Brazilië. Er was al een overeenkomst, die is nu uitgebreid.

Air France-KLM investeert $100 miljoen in GOL, waarvan $52 miljoen aan aandelen worden gekocht. Hiermee krijgt Air France-KLM een 1,5% belang. De codesharing wordt uitgebreid, sales wordt meer samen gedaan en de beide frequent flyer programma’s worden gekoppeld.

We are excited to join forces with GOL, a leading carrier in Brazil. We are confident that this comprehensive partnership will create strategic, long term value for both our groups & customers, and significantly enhance Air France-KLM’s commercial position in the region. Brazil, the host country of the upcoming World Cup and the 2016 Olympic Games, benefits from growing business and leisure traffic volumes. This collaboration confirms our strategy to establish deep and long-lasting partnerships in regions with relevant growth potential.

Nu zijn er 28 codeshare bestemmingen in Brazilië, dat worden er meer dan 50 vanaf deze zomer. Air France en KLM gaan het aantal vluchten (vanaf Amsterdam en Parijs) naar Brazilië uitbreiden naar 41 per week. Beide maatschappijen vliegen op Rio en Sao Paulo. Air France zal op 31 maart een nieuwe route openen naar Brasilia. Ook wil Air France met een A380 naar Sao Paulo gaan vliegen en zal dit gaan doen zodra toestemming is verleend door de Braziliaanse autoriteiten.

GOL heeft een soortgelijke overeenkomst met Delta. Delta de belangrijkste partner van AF-KLM in SkyTeam. GOL heeft aangegeven geen lid te willen worden van één van de drie allianties. Air France-KLM probeert met deze overeenkomst voet aan de grond te krijgen in Brazilië en later heel Latijns-Amerika. Ze gaan hiermee de concurrentie aan met IAG, met name Iberia, die veel vliegt op dit continent. De grootste maatschappij van Brazilië (TAM) is lid van oneworld, net als Iberia en BA.

GOL, since its inception in 2001, has become a major player in South America, with around 40% of the Brazilian domestic market. GOL operates a fleet of 141 Boeing 737NG aircraft supporting an extensive domestic network with 51 destinations in Brazil and services to ten countries across Central and South America. GOL detains a leading position in the main Brazilian airports.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button