fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air France-KLM praat over nauwere samenwerking met Etihad en Jet Airways

Air France-KLM praat met de partners Etihad en het Indiaase Jet Airways over een verdere samenwerking. CEO de Juniac heeft dit verklaart aan bij de presentatie van de jaarcijfers.

Volgens de Juniac kan de verdergaade samenwerking zelfs leiden tot een joint venture met Etihad waarbij kosten en inkomsten gedeeld worden. Nu wordt gesproken over uitbreiding van de codeshares, onderhoud en uitwisseling van de vloot. Etihad cargo vliegt al met een KLM toestel in de vloot.

Volgens Eurlings zou het de eerste joint venture ter wereld worden tussen maatschappijen uit Europa en het Midden-Oosten. Vooralsnog zijn er geen plannen om (financiƫle) belangen in elkaars bedrijven te nemen.

Etihad is bezig een belang te nemen in Alitalia, waar Air France-KLM nu een 7,1% belang in heeft. Ook is Etihad bezig met een soort 4e alliantie op te bouwen met belangen in andere maatschappijen en code-shares.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button