AirlinesOnderwerpVliegvelden

Emirates houdt 10% van de vloot aan de grond

Emirates gaat circa 10% van de voltallige vloot aan de grond houden. Van mei tot en met juli is er maar één van de twee landingsbanen op Dubai Airport (DBX) in gebruik. HEt is daardoor onmogelijk om het normale schema te vliegen.

Daarom zet Emirates 19 of 20 vliegtuigen minder in dan normaal. Op 20 juli zouden de werkzaamheden voltooid moeten zijn. Zo vervalt de één van de dagelijkse vluchten naar Amsterdam. Het zal van invloed zijn op de omzet, zo zegt de CEO, Tim Clark.

Het is onduidelijk waarom de vluchten niet tijdelijk worden verhuisd naar het onlangs voor passagiers geopende tweede vliegveld van Dubai, Al Maktoum. Een nadeel is dat de hub-functie dan onder druk komt te staan. Blijkbaar weegt dit op tegen 10% van de vluchten schrappen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button