fbpx
Opmerkelijk

Spectaculaire video: birdstrike 757

Op 29 april 2007 werd een Thomson Boeing 757 in de rechter motor getroffen door een vogel tijdens take-off. Je ziet de vlammen eruit slaan. Het toestel was van Manchester onderweg naar Lancarote met 233 mensen aan boord. De piloten roepen een mayday uit en klimmen naar 3.000ft. Enkele minuten later landt het toestel weer veilig op Manchester Airport.

Op bovenstaande video is goed te zien dat de motor de vogel schept. Alle gebeurtenissen daarna (ATC, het cirkelen van de 757, de hulpdiensten die klaar gaan staan en de landing) zijn goed op video vastgelegd. In onderstaande video hetzelfde incident vanuit een andere hoek.

Er worden tests uitgevoerd om dit soort incidenten zo goed mogelijk af te laten lopen. Hoe dat eruit ziet, zie je hier.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button