fbpx
IncidentenOnderwerpen

27% van cabinepersoneel heeft te maken met ongewenste intimiteiten

Uit onderzoek blijkt dat 27% van de flight attendants te maken heeft met ongewenste intimiteiten op het werk het afgelopen jaar. 47% zegt gezien te hebben of gehoord te hebben dat collega’s hier last van hadden.

Dit blijkt uit onderzoek van de Equal Opportunities Commission uit Hong Kong. Het onderzoek is in samenwerking met de vakbond voor cabine personeel uitgevoerd in december en januari. Er zijn 392 vragenlijst geretourneerd van de 9.000. Van de respondenten was 86% vrouw en 14% man.

Verschillende soorten ongewenste intimiteiten
Van de 239 gevallen van ongewenste intimiteiten waren er 100 een vorm van fysiek contact, bijvoorbeeld aanraken, knijpen of kussen. Verder waren er 76 gevallen van een non-verbale seks-hint, 44 keer een verbale of sms berichten zoals verzoeken om seksuele handelingen. Tenslotten waren er 19 gevallen van een vijandige ongeving, waaron der bijvoorbeeld het tonen van pornografisch materiaal wordt verstaan.

Veroorzakers
Er is ook gekeken naar wie voor de ingewenste intimiteiten zorgt. Het blijkt dat dit voor 59% door passagiers komt, 41% van de ongewenste intimiteiten komt door collega’s, zoals senior cabin crew en cockpit crew leden.
Ongeveer 50% van het cabinepersoneel zegt een klacht ingediend te hebben, 25% heeft niks gedaan en 25% heeft het alleen aan collega’s, vrienden of familie verteld.

Weinig reacties
De vakbond voor cabinepersoneel (HKFAA) vertegenwoordigd onderandere werknemers van Cathay Pacific, Dragonair, British Airways en united Airlines. Een woordvoerder van HKFAA verklaart de weinige reacties doordat de meeste leden niet in Hong Kong gestationeerd zijnm en dat reageren daardoor mogelijk lastig is. Ook zou het kunnen zijn dat cabinepersoneel het een moeilijk onderwerp vindt en daarom niet reageert.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button