fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Airbus werkt samen met Chinese COMAC

Airbus en Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) hebben een overeenkomst gesloten om samen te werken aan duurzame groei in de luchtvaart.

Overeenkomst
In deze overeenkomst willen beide partners een gezamenlijk standpunt ontwikkelen over nieuwe luchtverkeers management concepten, zoals ook gedefiniëerd in de ICAO Global Air Navigation Plan. Airbus en COMAC gaan bevindingen delen om verbeteringen te vinden. Zowel aan boord van vliegtuigen als op de grond moeten deze verbeteringen zorgen voor veiligere, efficiëntere en duurzame luchtverkeer operations.

Standaardisatie
Door standaardisatie en het uitwisselbaar maken van air traffic management worden vluchten efficiënter. Passagiers profiteren door kortere vluchttijden door geoptimaliseerde take-off, landing en taxi procedures. Emissie en geluidsoverlast zal omlaag gaan, wat weer goed is voor de omwonenden van luchthavens.
Later zullen meer projecten gelanceerd worden.

Quotes
“Environmental protection, aircraft safety and a seamless cooperation between industry players are important factors in promoting a sustainable aviation industry”,said He Dongfeng, President of COMAC. “We will strengthen the cooperation with Airbus in areas like global interoperability, sustainability and aircraft safety, deepen the understanding of the world’s latest concepts and operations, best practices and methodologies. Through collaboration, both companies will jointly contribute to the long-term sustainable development of the aviation industry.”

“To build sustainable aviation, which is our common goal, we are facing common challenges, which need all the players of the entire industry to meet together,” said Günter Butschek, Airbus Chief Operating Officer. “Airbus has been collaborating with all the players of the industry around the world to promote the sustainable growth of the aviation industry and the cooperation with COMAC is a part of our worldwide efforts.”

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button