fbpx
AirlinesOnderwerpen

Etihad dagelijks naar Phuket

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, breidt haar netwerk in Zuidoost-Azië uit met een dagelijkse vlucht naar Phuket, het grootste eiland van Thailand. De nieuwe route begint op 26 oktober 2014. Etihad heeft het slot op Phuket van airberlin overgenomen.

Vanaf Amsterdam is er een goede verbinding met een overstap van iets meer dan een uur op Abu Dhabi. Dagelijks vertrekt een vlucht om 22:00 uit Amsterdam om om 18:00 op Phuket aan te komen. Terug is het vertrek om 20:25 en aankomst op Schiphol om 06:05. De vlucht Abu Dhabi-Phuket wordt door een A330-200 uitgevoerd. Er gaan 262 mensen in, de keuze is economy of business class. Bangkok is de populairste bestemming van Etihad, daarom wordt er nu een extra vlucht naar Thailand ingevoerd. In 2013 vlogen 742,759 mensen met Etihad naar Thailand.

Phuket airport zit helemaal vol en wordt nu uitgebreid. In 2015 moet het hele project op Phuket zijn afgerond.

James Hogan, President en Chief Executive Officer van Etihad Airways, zegt: “We have a very successful track record in Thailand. The capital city, Bangkok, has ranked as our most popular route for the past four years, with 742,759 passengers flown in 2013 alone. Expanding our reach in the country with a daily service to Phuket is therefore natural progression.”

Etihad Airways vliegt sinds mei 2013 vanuit Amsterdam via Abu Dhabi naar de rest van de wereld. In 2014 breidt de luchtvaartmaatschappij haar netwerk ook uit met de bestemmingen Medina (1/02), Jaipur (1/04), Los Angeles (1/06), Zurich (1/06), Yerevan (2/07), Rome (15/07), Perth (15/07) en Dallas (3/12).

Met 1 tussenstop naar Phuket kan ook met bijvoorbeeld KLM en Emirates, maar de overstaptijd is dan langer (tot 5 uur).

Er gebeurt veel in de Thaise luchtvaart. Lees er meer over in onze achtergrond artikelen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button