fbpx
OnderwerpenOpmerkelijk

Oplossing pilotentekort VS: 53% stoelen uit een vliegtuig halen

Door nieuwe eisen van de FAA en lage lonen is er momenteel een pilotentekort (aan het ontstaan) in de VS. Vliegtuigen worden zelfs al aan de grond gehouden. Great Lakes Airlines heeft een wel erg opmerkelijke oplossing: ze slopen meer dan de helft van de stoelen uit een toestel.

Het lijkt tegenstrijdig: Airbus ziet grotere toestellen juist als oplossing voor landen waar weinig piloten zijn. Toch verscheen deze stoelindeling op de website van Great Lakes:

Great_Lakes_Beachcraft_9

Dat ziet er heel raar uit.
Normaal gaan er 19 stoelen in een Beachcraft:

Great_Lakes_Beachcraft_19

Hoe zit het?
Het pilotentekort komt dus door de nieuwe regels van de FAA: beginnende piloten moeten 1.500 uren hebben, in plaats van de 250 zoals eerst. Die nieuwe regels hebben ook een ander artikel: 14 CFR Part 135. Dit is relevant voor airlines met kleine vliegtuigen. Het komt er uiteindelijk op neer dat de First Officer maar 250 uren hoeft te hebben als er minder dan 10 stoelen in het vliegtuig zijn. De captain moet trouwens wel 1.500 uur beschikken.

Raar
Alleen, van de 19 stoelen er 10 uitslopen? Dat lijkt economisch nogal stom. Het vliegtuig wordt wel wat lichter, maar dat weegt natuurlijk niet op tegen de verminderde inkomsten. Great Lakes vliegt alleen niet volgens normale economische regels. De vluchten die worden uitgevoerd zijn Essential Air Service vluchten. Deze vluchten worden gesubsidieerd door de overheid. En als er 9 mensen voor een vlucht zijn dan springt Great Lakes een gat in de lucht.

Voor beginnende piloten een mooie kans uren te maken. Waarschijnlijk is het loon er ook wel naar…

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button