fbpx
AirlinesOnderwerpen

Ryanair wil transatlantisch vliegen, vanaf $10

Ryanair wil transatlantisch vliegen en zal tickets vanaf $10 aan gaan bieden. Zodra de maatschappij voldoende long-haul vliegtuigen kan krijgen. Het businessplan ligt al klaar, maar het zal nog een aantal jaar duren voordat de vlieguigen er zijn. Grootste probleem: de Arabische staten die alle vliegtuigen wegkopen, ongeacht de prijs.
Dit heeft Michael O’Leary (CEO Ryanair) gezegd op de Irish Hotels Federation conferentie.

De vluchten vanuit de VS zullen naar 12-14 bestemmingen in Europa gaan.

“We can make money on 99 cent fares in Europe – not every seat will be €10 of course, there will also need to be a very high number of business or premium seats,” zei O’Leary

Voor alles zal extra betaald moeten worden, van bagage tot maaltijden.

Vorig jaar zei O’Leary bij Bloomberg al dat hij graag van het Open Skies verdrag gebruik wil maken. Ryanair zegt een vloot nodig te hebben van “30, 40, 50 vliegtuigen en niet 2, 4 of 6” om te beginnen met vliegen naar de VS.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button