fbpx
AirlinesOnderwerpen

Etihad nog 3-4 weken voor boekenonderzoek Alitalia

Etihad Airways verwacht het boekenonderzoek van Alitalia binnen een maand af te hebben. Pas daarna kunnen ze een beslissing nemen of ze willen investeren in de verlieslatende maatschappij. Dit heeft een Alitalia directielid verklaard.

Het netwerk van Alitalia moet passen in het eigen netwerk, het moet een aanvulling zijn. Tevens zullen er banen geschrapt moeten worden en schuld afgelost moeten worden. Banken zouden mee moeten werken en een (groot) deel van de schuld moeten afschrijven. Alitalia heeft in december geld opgehaald bij aandeelhouders. door de grote verliezen die nog steeds voortduren kan de matschappij tot circa halverwege dit jaar blijven vliegen.

Air France-KLM heeft nog een 7% belang in Alitalia. Tevens heeft Air France-KLM vorige week tijdens de presentatie van de jaarcijfers bekend gemaakt meer te gaan samenwerken met Etihad. Uiteindelijk zou het kunnen leiden tot een joint venture. AF-KLM en Alitalia zijn beiden lid van SkyTeam. Etihad is van geen een alliantie lid, maar is door minderheidsbelangen zijn eigen alliantie aan het bouwen. Ook met bijvoobeeld het Braziliaanse GOL hebben zowel Air France-KLM als Etihad overeenkomsten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button