fbpx
Opmerkelijk

Video noodlanding B-1B

Op 4 oktober 1989 wilde de neusgear niet uitklappen. Deze spectaculaire noodlanding was het gevolg

De B-1B was op trainingsmissie vanaf Dyess Air Force Base (Texas) toen bij de landing het neus landingsgestel niet wilde uitklappen. Na overleg met specialisten van de luchtmacht en Rockwell is besloten uit te wijken naar Edwards Air Force Base, waar het opgedroogde meer voor een zachte landing kon zorgen.

Wikipedia:
De Rockwell (tegenwoordig Boeing) B-1B Lancer is een strategische bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht USAF die zowel conventionele als nucleaire bewapening kan meevoeren. Hij wordt beschouwd als opvolger voor de oude Boeing B-52 en wordt in staat geacht zonder bijtanken intercontinentale missies uit te voeren en door geavanceerde vijandige luchtafweer heen te dringen.
De bemanning bestaat uit 4 personen; 2 vliegers en 2 systeemoperators.
Met zijn zwenkvleugelontwerp en turbofanmotoren heeft de Lancer niet alleen een groot bereik maar kan hij zeer hoge snelheden op boomtophoogte bereiken. Ook heeft het toestel door een lage radar-crosssection en een groot aantal elektronische tegenmaatregelen, geïntegreerd in het AN/ALQ 161A ECM-pakket een zeer grote overlevingskans.
Er werden 100 toestellen gebouwd waarvan er nog 66 operationeel zijn. Uitgaand van het gemiddeld aantal vlieguren wordt geschat dat deze toestellen rond 2038 het eind van hun operationele loopbaan bereiken.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button