fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

“China koopt 70-200 A330’s”

Volgende maand kondigt China een grote A330 order aan, zeggen twee industry officials betrokken bij de onderhandelingen. Dit meldt Aviationweek.

Tenminste 70 A330’s zouden besteld worden en mogelijk zelfs 200 stuks. Dit zal bekend gemaakt worden als President Xi Jinping volgende maand Frankrijk bezoekt. Het exacte aantal is vooralsnog onduidelijk.

China heeft nog niet bekend gemaakt welke vliegtuigen in de periode 2016-2020 gaat bestellen. Op de Singapore Airshow werd bekend dat China waarschijnlijk 800-1000 toestellen wil, waarvan 80% narrow-body’s. In totaal kunnen er dus 200 A330’s worden besteld. Ook zijn er volgens Aviationweek geruchten dat er meer dan 1.000 vliegtuigen worden besteld.

Airbus heeft voorgesteld om een afbouw centrum in China te bouwen, en dat zal zeker onderdeel zijn van de onderhandelingen. De meeste Chinese maatschappijen worden effectief bestuurd door de overheid. Sinds kort zijn er wel mogelijkheden om private maatschappijen te beginnen.

Airbus heeft een speciale A330 regional op de markt gebracht voor de Chinese markt. Dit vliegtuig is op een laget gewicht gecertificeerd, waardoor een aantal kosten aanzienlijk lager worden. Er kan minder brandstof mee, dus vluchten worden korter. Voor de drukke routes binnen China zou het een oplossing kunnen zin voor het pilotentekort en de vol zittende vliegvelden.

Vandaag werd bekend dat China Eastern 70 A320neo’s heeft gekocht. De eerste van 1.000 nog bekend te maken toestellen zijn dus nu bekend.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button