fbpx
Opmerkelijk

Airbus en Rolls-Royce in gesprek over A380 en A330neo motoren

Rolls-Royce is in “verkennende discussie” met Airbus om zuinigere motoren te ontwikkelen voor de A330 en A380. Rolls heeft er vertrouwen in dit te kunnen. Dit meldt Flightglobal.

De president van de civiele grote motoren afdeling Eric Schultz sprak met journalisten. Wat Airbus ook wil, Rolls-Royce heeft een oplossing, zei hij. De verwachting is dat de brandstofprijzen hoog blijven.

Twee strategiën
Ook wil Rolls-Royce graag weer in de narrow-body markt stappen. Ze willen graag samenwerken met Boeing aan een opvolger van de 757. Rolls-Royce stapt uit het consortium die de V2500 voor de Airbus A320 maakt, maar de motorenbouwer wil zeker voor dit segment blijven produceren. Voor de komende 10 jaar is dit éém van de twee grote strategiën. De andere strategie is het 50% marktaandeel verdedigen dat er nu is in de wide-body markt. Dit wil Rolls-Royce doen door te blijven innoveren. De gesprekken met Airbus maken onderdeel uit van die strategie.

A380
Na de 777X staan er geen nieuwe wide-body vliegtuigen in de planning. Fabrikanten zullen dus investeren in upgrades van de huidige toestellen. Met een brandstofprijs die de komende 10 jaar hoog zal blijven zullen motoren-fabrikanten moeten investeren in zuinigere motoren. Volgens Flightglobal is er speculatie dat Emirates verbetering in het verbruik van de A380 zal eisen voor de nieuwe order van 50 toestellen. Motoren voor de Emirates A380 worden nu door Engine Alliance geleverd, Rolls-Royce hoopt natuurlijk deze positie over te kunnen nemen.

A330
Airbus zegt dat het dit jaar duidelijkheid zal geven over mogelijke aanpassingen van de A330. Airbus verklaart dat er nog geen beslissing is genomen of er nieuwe motoren onder de A330 komen of dat er kleinere aanpassingen komen. Ook met kleine aanpassingen is een flinke stap te nemen.

Upinthesky/Flightglobal

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button