fbpx
Opmerkelijk

Skymark herintroduceert sexy uniformen en krijgt kritiek

Het Japanse Skymark Airlines heeft drie primeurs in één. Eén van die primeurs is wat discutabel.

Op 28 februari is de eerste A330 afgeleverd aan Skymark. De maatschappij is daarmee de eerste in Japan die met de Airbus vliegt. Ook bijzonder is de cabin layout. Wide-body vliegtuigen zijn bijna altijd uitgerust met meerdere klassen aan boord. Enige uitzondering was de A340 van Singapore Airlines, maar die route is opgeheven. Skymark begint nu een one-class layout. Waar Sinpgapore all-business class had, probeert Skymark het met een all-premium-economy. Duidelijk ruimer dan gewone economy, maar geen lie-flat en ook minder luxe. Er zijn 271 stoelen aan boord.

A330-300_Skymark_cabin

Het opmerkelijkste nieuws van deze lancering is echter de introductie van nieuwe outfits voor de flight attendants. Skymark herintroduceert de ‘sexy stewardess’ en trekt de flight attendants minirokjes aan. Minimaal 15 centimeter boven de knie is de nieuwe policy. Uiteraard horen hoge hakken ook tot de outfit. De nieuwe A330-300 moet vooral zakenmannen trekken en Skymark wil hierop inspelen door deze outfit.

In de jaren 60 en 70 waren er ook een aantal maatschappijen die het beeld van sexy stewardessen gebruikten om het vliegen aantrekkelijk te maken. Southwest Airlines staat er nog steeds bekend om.Skymark heeft 20-30 uitsluitend vrouwelijke en jonge flight attendants uitgezocht om dit uniform te dragen op de nieuwe vluchten. skymark zegt dat het uitsluitend als introductie is en slechts gedurende een half jaar gedragen zal worden. De cabin crew mag niet helpen met koffers in de bagagerekken te leggen.

Er is geen wet die bepaalt wat cabin crew wel en niet aan mag hebben. Het Japanse ministerie van (oa) Transport heeft aangegeven dat ze de campagne in de gaten houden.

Upinthesky commentaar

Als je bedenkt dat er een noodgeval is en de cabin crew loopt in minirokjes en op hoge hakken…
Echt veilig werken lijkt het ons ook niet. Het aantal ongewenste intimiteiten incidenten is al hoog in de luchtvaart, dat zal hiermee niet beter worden. En tenslotte: waarom zijn er niet ook een paar sexy mannen uitgezocht…

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button