fbpx
IncidentenOnderwerpen

Update verdwenen 777

Maleisische officials hebben bevestigd dat de gevonden olie niet van de verdwenen Boeing 777 is. Monsters zijn in een lab getest en het blijkt geen vliegtuig brandstof te zijn. Dit melden BBC en AFP.

Er zijn geen brokstukken gevonden die van het vliegtuig afkomstig kunnen zijn, zo is op een persconferentie gezegd. Zowel het object dat een deur zou kunnen zijn als de reddingsboot blijken andere objecten te zijn.

Commandant William Marks van de 7e vloot van de VS (ook aan het zoeken) heeft tegen de BBC gezegd:

“In calm seas, if there were a soccer ball [football] or a basketball floating in the water, the radar could pick it up. They [flight recorders] typically have a radio beacon and so for example our P3 [radar] – if they are flying within a certain range of that – will pick up that radio beacon. We have not yet picked up anything, but that’s typically what those black boxes contain.”

De identiteit van de twee mannen die met een vals paspoort reisden is ook achterhaald. Buitenlandse inlichtingendiensten hebben hierbij geholpen. De identiteit is niet bekend gemaakt. Enige wat gezegd is, is dat de mannen er niet Aziatisch uitzien en dat het geen Maleisiërs zijn.

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button