fbpx
IncidentenOnderwerpen

Expert: “Black Box wordt snel gevonden”

Opmerkelijk vinden we bij upinthesky dat de ‘zwarte dozen’ nog niet zijn gevonden – de Flight Data Recorder (FDR) en de Cockpit voice Recorder (CVR). Business Insider vond dit ook en zocht het uit.

Beide recorders zijn uitgerust met een onderwater locatie baken. Zodra de recorder nat wordt gaat de baken automatisch aan. Dit zegt Anish Patel, CEO van de meestgebruikte bakens: Dukane DK120. Het is niet bekend welk merk baken de 777 had. De DK-120 werkt tot bijna 7 km diepte. De wateren rond Maleisië zijn veel minder diep.

Tijdsduur
Het baken blijft minimaal 30 dagen aan en zendt elke seconde een signaal uit. Sonar kan het signaal oppikken tot 2nm (3700m) afstand. Patel vindt het niet raar dat het signaal nog niet is opgepikt:

It’s a big ocean

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button