fbpx
IncidentenOnderwerpen

Update: Boeing vloog honderden km’s verder

Update 12-3 07:45:
De Maleisische autoriteiten ontkennen dat het vliegtuig op de radar gezien is boven de straat van Malakka. De hieronder genoemde generaal Rodzali Daud heeft verklaard dat hij dit niet gezegd heeft.

“It would not be appropriate for the Royal Malaysian Air Force to issue any official conclusions as to the aircraft’s flight path until a high amount of certainty and verification is achieved,”
“However all ongoing search operations are at the moment being conducted to cover all possible areas where the aircraft could have gone down in order to ensure no possibility is overlooked.”

Oorspronkelijk bericht 11-3 22:00
Een Maleisische hoge officier heeft verklaard dat militaire radar de 777 heeft opgepikt boven de straat van Malakka. Honderden kilometers verwijderd van de positie waar het toestel voor het laatst door civiele radar gezien is.

Reuters en AP melden dit.

De lokale krant Berita Harian heeft een quote van de luchtmacht generaal Rodzali Daud die zegt dat de radar van een militaire basis om 02:40 de kist heeft opgepikt, ruim een uur nadat hij verdween. Dit was bij Pulau Perak bij de noordelijke ingang van de drukke straat van Malakka. Deze straat scheidt Maleisiƫ van Indonesiƫ.

Daarna is niets meer van het toestel vernomen.

Een andere hoge militair heeft verklaard dat er bronnen zijn die verklaren dat het vliegtuig laag vloog. De oficier wil niet bekend worden vanwege de gevoeligheid van de informatie.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.


Grotere kaart weergeven

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button