fbpx
IncidentenOnderwerpen

Hoe kan een 777 van de radar verdwijnen? Video

CNN heeft een interview met een voormalige veiligheidsinspecteur van de Amerikaanse FAA.

De inspecteur vindt het zeer onwaarschijnlijk dat een van de piloten uit de cockpit was en de andere piloot de deur op slot heeft gedraaid en vervolgens gedaan heeft met het vliegtuig waar hij zin in had. Ten tijde van de vermissing ging de vlucht net naar het Vietnamese luchtruim. Dan heb je beide piloten nodig om de omschakeling goed te laten gaan. Verschillende crosschecks en doublechecks moeten worden uitgevoerd.

Ook heeft de inspecteur het een technische fout. Het moet wel heel erg mis gaan wil het vliegtuig uit zichzelf niet meer uitzenden. Alle systemen zijn dubbel of zelfs driedubbel uitgevoerd. Stroom valt niet zomaar uit. Ook de zendapparatuur is dubbel aanwezig.

Meer voor de hand liggend is een kaping. Er wordt in het interview nog uitgegaan dat de vliegtuig een uur later weer opgepikt werd. Secondary radar kan worden uitgezet, waardoor onder andere de locatie en identiteit van het vliegtuig niet meer wordt uitgezonden.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button