fbpx
IncidentenOnderwerpen

Nieuws update: Laatste bericht MH370 bekend gemaakt

De Maleisische autoriteiten hebben het laatste bericht van de vermiste Boeing 777 bekend gemaakt:

“All right, roger that”

Dat was het laatste bericht. Enkele minuten daarna is er niks meer van het toestel vernomen.
Ditis in Peking bekend gemaakt, waar een nieuwsconferentie was voor de familieleden.

Malakka
De autoriteiten hebben ontkend dat het vliegtuig nog gezien is boven de straat van Malakka. Gister verklaarde een hoge officier van de Maleisische luchtmacht dit de radar het toestel had opgepikt. Ook deze officier zegt nu dat dit bericht niet klopt.

Zoektocht
Er wordt nu in een gebied ter grote van 29.000 km2 gezocht. Aan beide zijden van het schiereiland. De regering van India heeft opdracht aan de kustwacht gegeven te helpen zoeken, na een verzoek van Maleisië. De kustwacht heeft vanaf de Andaman en Nicobar eilanden (zie kaart hieronder) een Dornier vliegtuig gestuurd om aan de oostkant van deze eilanden te zoeken. Het toestel is om 14:30 lokale tijd opgestegen.

Vietnam bevestigt onderzoek te doen naar een bericht van een Nieuw Zeelander die zegt een brandend object te hebben gezien. De man werkt op een olieplatform.

Er wordt nu ook ten oosten van de laatst bekende plek gezocht.

Eerdere berichten dat Vietnam zou stoppen met zoeken vanuit de lucht zijn ingetrokken. Vietnam zoekt nog steeds mee.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.


Grotere kaart weergeven

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button