fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: Nog een keer op radar gezien?

Tijdens een officiële persconferentie maakte Royal Malaysian Air Force chief Rodzali Bin Daud bekend dat er op de primary radar van het leger op 8 maart om 02:15 een niet geïdentificeerd object is gezien. In het Engels wordt er gesproken over een [radar-]”plot”. Deze plot bevond zich op 29.500ft en zo’n 200 nautical miles (370km) ten noordoosten van Penang. Dat zou betekenen in de buurt van Phuket.

Het leger benadrukt dat onbekend is of dit MH370 was. De primaray radar ziet alleen dát er iets is, niet wat het is. De data is gedeeld met FAA en NTSB.

Het vliegtuig verdween om 1:30 van de radar vlak voordat het in het Vietnamese luchtruim zou komen. Dit is zover de laatste zekerheid die er is over de locatie van het toestel. Snel na de verdwijning werd gezegd dat het leger rekening hield dat het toestel is teruggekeerd. De tijd en locatie van deze bekend gemaakte plot zou kloppen met de route die het toestel dan zou vliegen. Ook de tijd komt overeen.

De directeur-generaal vanhet ministerie van luchtvaart van Maleisië voegt eraan toe dat dit de laatste van een serie contacten was.

Although the investigation is considering the possibility that MH370 tried to turn back to Kuala Lumpur, and has extended its search to the Straits of Malacca, defence minister Hishammuddin Hussein says: “If we were sure it was in the [Straits] we’d have moved all our [search] assets there.”

Ook de eerder bekend geworden -en later weer ontkende- locatie komt met de route overeen. Dit was om 2:40 en dichter bij de hoofdstad Kuala Lumpur.

Laatste woorden
Op deze persconferentie werd bekend gemaakt dat de laatste woorden waren:

“All right, good night”

Als reactie op de mededeling dat Vietnamese Air Traffic Control het nu over zou nemen. Eerder werd gezegd dat de laatste woorden waren: “All right, roger that” Helemaal overeen komt het niet…

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.


Grotere kaart weergeven

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button