fbpx
IncidentenOnderwerpen

Tóch wel contact MH370 na vermissing

Communicatie satellieten blijken tóch contact te hebben gehad met MH370, de vermiste Boeing van Malaysia Airlines. Dit contact is gebeurd nadat het vliegtuig van de radar was verdwenen. De electronische pulses waren zwak en bevatten geen informatie over de loactie of andere gegevens van het vliegtuig. HEt gaat om het eerder genoemde ACARS systeem.

Dat er ‘pings’ waren geeft aan dat de aircraft maintenance troubleshooting systems aan stonden en ze waren klaar om te communiceren. De pulses die opgevangen zijn was alleen een soort aanmelden van het systeem. De eigenlijk data is nooit verstuurd. De data zou niet verstuurd zijn omdat de aangesloten bedrijven geen contract met de satelliet-operator.

Deze pings worden volgens reuters doorgaans eens per uur verstuurd. Onbekend is om hoevelpings het gaat. Boeing en rolls Royce willen geen commentaar geven.

Bronnen rond de Amrikaanse onderzoeken meldden de Wall Street Journal dat er nog 5 uur lang contact is geweest. Maleisië ontkende dit. Het Maleisische persbericht zegt bij bestudering dat er “geen informatie is ontvangen”. In de ping die nu wordt verondersteld zit inderdaad geen informatie.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button