fbpx
IncidentenOnderwerpen

Vermist vliegtuig vloog mogelijk 4 uur door

Verschillende media berichten dat The Wall Street Journal meldt dat de vermiste Boeing nog 4 uur doorvloog..

Wall Street Journal meldt dit op basis van twee bronnen. Amerikaanse onderzoekers denken dat het toestel og 4 uren is doorgevlogen nadat het voor het laatst op de radar gezien is. Er wordt gedacht dat in totaal 5 uur gevlogen werd. Ongeveer een uur nadat het toestel was opgestegen is het verdwenen. De onderzoekers halen dit uit data van de motoren.

Terrorisme
Er wordt rekening gehouden met een kaping of kwade wil van één of beide piloten. Het is mogelijk om de transponder van het toestel uit te zetten. Secondary (burger) radar pikt het toestel dan niet op. Deze radar heeft info van het vliegtuig nodig. De primary (militaire) radar scant de lucht en ziet (als het goed is) alles wat vliegt. Het zou de berichten verklaren dat het Maleisische leger nog een aantal keer ‘iets’ gezien heeft in de lucht.

Data? Er was toch geen data?
Hoewel de meeste berichtgeving zegt dt er geen data van het vliegtuig is gekomen, bleek dit al eerder niet te kloppen. Eergister meldden we al via NewScientist dat er wel degelijk data was. Het ACARS (systeem) stuurt automatisch data over de ‘gezondheid’ van de systemen door. Afhankelijk van de instellingen gebeurt dit eens per 1 tot 30 minuten. Daar wordt onder andere data over motoren uitgefilterd en gaat naar de motorenbouwer. In dit geval Rolls Royce. Nu komt de Wall Street Journal met informatie naar buiten die in oorsprong ook afkomstig is van Rolls Royce.

India
India zocht gister met 1 kustwacht vliegtuig mee, maar heeft dit vandaag uitgebreid. Er wordt nu ook met helikopters en schepen gezocht.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button