fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: ACARS uitgezet nog voor laatste contact

ACARS is niet lang na take-off uitgezet. Nog voordat het vliegtuig boven de Zuid-Chinese zee vloog is het uitgezet, zo is bekend geworden op een persconferentie van de Maleisische autoriteiten. Vlak voor het bereiken van de oostkust is ACARS uitgezet. Dit is ruim voordat ook de transponder uitging en het laatste contact uit de cockpit kwam.

ACARS is het systeem dat informatie over het vliegtuig verstuurt naar de maatschappij, maar bijvoorbeeld ook naar Boeing en Rolls Royce (de motorenbouwer).

Route_MH370

Daarna is aan de hand van satellieten het toestel om 08:15 (Maleisische tijd) nog ergens hier gelokaliseerd:

 

Zoektocht
De zoektocht is uitgebreid. Er wordt in een immens groot gebied gezocht: van centraal Azië tot het zuidelijke deel van de Indische Oceaan. Inmiddels werken 25 landen mee aan de zoekactie. Eerst waren het er 14. Maleisië heeft hulp gevraagd aan onder meer Kazachstan, Uzbekistan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, Pakistan, Bangladesh, India, China, Myanmar, Laos, Vietnam, Thailand, Indonesië, Australië en Frankrijk.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button