fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370 update: zoeken naar motief

Het is nu zo’n 24 uur na het nieuws dat MH370 bewust is omgeleid en nog 7 uur in westelijke richting heeft gevlogen.

Motief
In Maleisië is het huis van de captain nog een keer doorzocht en ook het huis van de copiloot is aan onderzoek onderworpen. Zondagochtend (lokale tijd) heeft een official gezegd dat er gezocht wordt naar een mogelijk motief. “We are not ruling out any sort of motivation” tekent Reuters op. Verschillende media berichten dat de captain een ‘political active opponent’ is van de regering die al 57 jaar Maleisië bestuurt. Er wordt niet alleen naar de piloten gekeken, ook naar bemanning, grondpersoneel en passagiers. De piloten hebben niet gevraagd om samen te vliegen, zegt de minister van Transport.

Route
India en Pakistan geven aan dat het vliegtuig niet in hun luchtruim heeft gevlogen. Een bron rond het Amerikaanse onderzoek zegt dat men uitgaat van de zuidelijke route. Het is meer voor de hand liggend omdat op deze route veel minder controle van het vliegverkeer is. Bovendien is de noordelijke route veel drukker en zou een vliegtuig eerder gezien zijn. Maleisië blijft zich richten op beide mogelijkheden.

Zoektocht
India stopt op vezoek van de Maleisische autoriteiten met zoeken. Er werd gezocht zowel rond de Andaman en Nicobar eilanden en, meer westelijk, in de Golf van Bengalen. De zoektocht kan op verzoek weer worden voortgezet, zegt India. “It’s more of a pause”. De Maleisische minister van Transport heeft verklaard dat er 25 landen meehelpen in de zoektocht. Aan de VS, Frankrijk en China is gevraagd om meet satelliet gegevens aan te leveren.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button