OnderwerpVliegvelden

Polderbaan dicht voor nuclear summit en onderhoud

De Polderbaan is vanaf 10 maart voor een periode van zes weken dicht voor het vliegverkeer. Dit in verband met de Nuclear Security Summit (NSS) die op 24 en 25 maart in Nederland wordt gehouden en het groot onderhoud dat aansluitend wordt uitgevoerd.

Schiphol blijft open voor het reguliere verkeer. Het vliegverkeer zal, in de periode dat de Polderbaan niet wordt gebruikt, verdeeld worden over de beschikbare start- en landingsbanen.
Dit kan mogelijk extra hinder geven voor de omwonenden van Schiphol.

Voor de NSS top komen naar verwachting 58 wereldleiders met in hun gevolg, 5.000 deelnemers en 3.000 journalisten naar Nederland. Rondom de Polderbaan wordt een gebied gereserveerd en afgeschermd voor de ontvangst van de delegaties en het parkeren van de regeringsvliegtuigen. Voor de Polderbaan is gekozen vanwege logistieke – en veiligheidsredenen.

Op de baan worden o.a. de lampen verwijderd en belijning aangelegd. Na afloop van de NSS top zijn op de Polderbaan (herstel) werkzaamheden nodig. Omdat voor de Polderbaan dit jaar groot onderhoud gepland staat, is besloten deze aansluitend te laten plaatsvinden aan de NSS top en niet een paar maanden later.

Afwijkend vliegverkeer
Voor de NSS top gelden er beperkingen voor het luchtruim. Dit kan betekenen dat er mogelijk op andere plaatsen dan gebruikelijk vliegverkeer kan worden waargenomen.

Nacht
De Polderbaan is één van de preferente banen op Amsterdam Airport Schiphol, ook tijdens de nacht. Gedurende de periode dat de Polderbaan niet wordt gebruikt zal met name de Zwanenburgbaan ingezet worden voor nachtelijk vliegverkeer en mogelijk ook de Aalsmeerbaan.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close