fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

A320neo in final assembly

De A320neo wordt dan echt tastbaar: het toestel is in final assembly gegaan, de verschillende grote onderdelen worden aan elkaar gezet. Airbus begint met de twee delen van de romp de verbinden.

Deze assembly vindt plaats in Toulouse. Airbus heeft fabrieken in veel landen. Het voorste deel van de romp is gebouwd in St. Nazare (Frankrijk) en het achterste deel komt uit Hamburg. Als dit gedaan is worden de vleugels eraan gezet. Gemiddeld duurt het een maand voordat het toestel klaar is in final assembly.

De A320neo zal in het vierde kwartaal van dit jaar de eerste vlucht maken en een jaar later aan de eerste klant worden afgeleverd. Nieuwe motoren en wingtips zorgen voor een brandstofbesparing van 15% ten opzichte van de huidige A320, de ceo. Er zijn al meer dan 2.600 nieuwe A320’s besteld.

A320neo facts

https://www.youtube.com/watch?v=LaIchZxWVDk

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button