fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

“China koopt 150 Airbus vliegtuigen”

Er is een deal op handen tussen China en Airbus van $20 miljard voor zo’n 150 vliegtuigen. Dit melden bronnen aan Reuters. Xi Jinping, de president van China, komt eind deze maand naar Europa, dan zou de deal bekend gemaakt kunnen worden.

Er gaan al langer geruchten van deze deal. Airbus zet vol in op China, met name met de A330. Zo kondigden ze aan een fabriek te gaan bouwen voor de afbouw van de A330. En er is een variant van de A330 ontwikkeld gericht op markten als China.

Deal
Deze deal zou volgens de bronnen ook (enkele) A320’s en A350’s omvatten. Het maakt deel uit van een groter pakket deals tussen Europa en China.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button