fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370 kan niet bij Malediven gezien zijn

Gisteren en vannacht waren er veel berichten dat MH370 door lokale bevolking van de Malediven gezien is. Het toestel was ook wit met rode strepen.

De Maleisische autoriteiten hebben de berichten onderzocht en komen tot de conclusie dat het niet mogelijk is. Het toestel zou om 06:15 (lokale tijd) gezien zijn bij Kudahuvadhoo, 180km ten zuiden van Malé. Het toestel zou vanuit het noorden naar het zuid-oosten gevlogen zijn op lage hoogte.

Als dat waar is dan zou het toestel minder dan een uur hebben gehad om naar een plek op één van de twee gebieden te komen waar de satelliet het toestel heeft gezien. Dit is niet mogelijk, aangezien het duizenden kilometers verderop is.

Maleisische autoriteiten blijven zich op de door de satelliet aangegeven gebieden focussen.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button