fbpx
IncidentenOnderwerpen

Mogelijke wrakstukken MH370 gezien – foto

2500km ten zuidwesten Perthe zijn twee objecten gezien op satellietbeelden, die van MH370 afkomstig kunnen zijn. Dit heeft de Australische premier gezegd. Het eerste object is 24 meter lang, het tweede 5 meter. Over het grootste object wordt gezegd dat het enkele duizenden meters diep drijft in het water. De foto’s zijn 4 dagen oud.

Beste aanwijzing tot nu toe

“It’s credible enough to divert the research to this area on the basis it provides a promising lead to what might be wreckage from the debris field,”

zei Royal Australian Air Force Air Commodore John McGarry in Canberra op een persconferentie.

Er is een AP-3C Orion van de Australische luchtmacht naar de plek gestuurd en meer vliegtuigen zijn onderweg. De Orion was er om 13:50 Canberra time. Ook is er een vrachtschip naar onderweg en een marinevaartuig.

Slecht zicht
Een probleem in de zoekactie is het weer. De Orion heeft nog niks kunnen zien, waarschijnlijk door het slechte zicht. Nerderlandse tijd 09:00 moet een US Navy P-8A Poseidon over het gebied vliegen. Dit toestel is uitgerust met verschillende apparatuur voor zoekacties. De Poseidon zal 3 uur zoeken in het gebied en dan heeft het 3 uur nodig terug te vliegen. Een uur later komt een Royal New Zealand Air Force P-3K aan. Ook gaat er een RAAF C-130 Hercules heen. Dit toestel zal ‘data marker buoys’ uitzetten om de stroming in de gaten te houden.
De Royal Australian Navy HMAS Success zal over enkele dagen aankomen. Dit voorraadschip is uitgerust voor een reddingsactie.

 

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button