fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

11-Abreast in A380 – Foto

Airbus gaat letterlijk de vloer verhogen om 11 stoelen van 18 inch breedte op een rij kwijt te kunnen. Dit heeft de CEO van lease-bedrijf Amedeo gezegd op een conferentie in San Diego. Dit meldt Runwaygirlnetwork.

Om de kosten per reizigers omlaag te krijgen is Amedeo druk op Airbus aan het uitoefenen voor de 11-abreast opstelling. Deze opstelling zorgt voor 35 tot 40 extra plaatsen. Airbus wil graag vasthouden aan de eerder ingezette campagne dat op lange vluchten een breedte van 18 inch het minimum is. We hebben hierover eerder bericht. Door de vloer zo’n 5 centimeter te verhogen is er net genoeg ruimte voor 11 stoelen van 18 inch. Ook de armsteun bij het raam kan blijven.

Airbus_comfort_zone_-_greater_comfort_of_18_inch_seat-2

De CEO zegt dat met deze opstelling de A380 goedkoper per stoel is dan de A350-1000 en 777X. Emirates wil graag met de nieuwe opstelling vliegen, maar zegt wel dat het comfort gewaarborgd moet blijven. Vooral de middelste stoel in een 3-5-3 opstelling lijkt een probleem te zijn. De opstelling zal in een mock-up onthult worden tijdens de Aircraft Interiors Expo in Hamburg (8-10 april).

Het artikel van runwaygirlnetwork vind je hier.

Een foto van 11-abreast staat hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button