fbpx
IncidentenOnderwerpen

Etihad verhoogt belang airberlin en haalt van de beurs

Airberlin wordt van de beurs gehaald en Etihad verhoogt zijn belang van 29% naar 49,9%. Dit meldt WirtschaftsWoche.

Een groep Duitse aandeelhouders, waaronder voormalige en huidige airberlin executives, verhogen hun belang naar 50,1%, zodat de maatschappij zijn Duitse status behoudt. Kleinere investeerders (nu 38,5%) worden uitgekocht. De maatschappij moet Duits blijven om aanspraak op de traffic rights buiten de EU te houden.

airberlin
Airberlin wil niet verder reageren dan het bericht dat woensdag is uitgegeven. Daarin staat dat er vergevorderde gesprekken zijn die een “substantiële impact” zullen hebben op de maatschappij. De presentatie van het jaarverslag is een week uitgesteld naar 27 maart.

Etihad
Etihad is aan een netwerk van maatschappijen aan het bouwen, om zo meer en meer passagiers via de hub in Abu Dhabi te krijgen. Momenteel zijn er ook gesprekken met Alitalia gaande. Deze moeten zeer binnenkort afgerond worden. Etihad zou een belang van 40% in Alitalia willen nemen.

Controle
Verschillende bankiers verwachten dat Etihad een manier gaat vinden om airberlin indirect te kunnen besturen. Mogelijk via Alitalia of een andere Europese investeerder, zo dat de traffic rights veiliggesteld zijn. Een deal tussen Alitalia en airberlin zou betekenen dat airberlin de oneworld alliantie zou verlaten en van SkyTeam lid zou worden. De ambitie van airberlin om in 2013 break even te draaien is in november losgelaten. Analisten voorspellen een verlies van €40 miljoen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button