fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: Locatie objecten en conclusie zoekdag zaterdag

Het is donker in Australië en daarmee komt het zoeken op zaterdag tot een eind. Vandaag werd bekend dat een Chinese satelliet een groot object (22x13m) heeft gefotografeerd op 18 maart.

Nieuw object
Het door de Chinezen geziene object is zo’n 120km verwijderd van de eerder gespotte objecten. Tussen de eerste en tweede foto’s zit 4 dagen. De locatie van het ‘Chinese object’ is op de kaart gezet door de AMSA (Australian Maritime Safety Authority) en het bevond zich binnen het zoekgebied van zaterdag welke is uitgezet door de AMSA. De AMSA coördineert de zoektocht in de zuidelijke corridor. Er is niks aangetroffen.

©Chinese overheid
©Chinese overheid

Aussie_Search_map_22mrt

Resultaten zoektocht zaterdag
Een civiel vliegtuig heeft zaterdag enkele kleine objecten in het water gezien, inclusief een houten pallet, in een straal van 5 km. Daarop is een Royal New Zealand Air Force (RNZAF) P3 Orion naar de plek gestuurd. De Orion heeft specialistische electro-optische observatie apparatuur aan boord. De Orion arriveerde nadat het civiele toestel vertrokken was, maar trof alleen zeewier aan. Er is een boei uitgezet om de stroming te volgen. Een vrachtschip is gevraagd naar de plek te varen om het materiaal te identificeren.

Het weer was goed met een zicht van meer dan 10km. De RNZAF, de Royal Australian Air Force, twee gehuurde vliegtuigen en twee vrachtschepen hebben een gebied van 36.000 km2 afgezocht. Er is niks gevonden. De HMAS Success is ook in het gebied aangekomen.

Zondag
Morgen gaat de zoekactie verder. Er wordt voornamelijk gericht op het vinden van de door satellieten gefotografeerde voorwerpen. Die moeten identificeren of de voorwerpen van MH370 zijn. Sinds maandag 17 maart zijn er 150 sorties geweest, met in totaal meer dan 150 uur in de lucht.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

Locatie door Chinezen gezien object:


Grotere kaart weergeven

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button