fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370 update: Opnieuw groot object gezien

De zoektocht geleid door Australië in de zuidelijke Indische Oceaan heeft nog niks opgeleverd. Er wordt elke dag met een aantal vliegtuigen gespeurd naar wrakstukken van MH370. Nadat een satelliet foto’s heeft gemaakt van twee grote objecten is de zoekactie gefocust op deze plek.

Nieuw beeld
Vanochtend is bekend geworden dat een Chinese satelliet een groot object gezien heeft, ook in de zuidelijke corridor. Het object is 22,5 meter bij 13 meter. De foto is op 18 maart gemaakt. Volgens het Chinese State Administration of Science, Technology and Industry for National Defense (SASTIND) is de locatie 120km verwijderd van de twee objecten die eerder door Australië zijn gezien op satellietbeelden. China stuurt marineschepen om te helpen zoeken. De satelliet Gaofen-1 heeft de foto gemaakt.

©Chinese overheid
©Chinese overheid


Grotere kaart weergeven

Zoektocht
De zoektocht is gister uitgebreid. Er zoeken 26 landen mee. Wat betreft de zuidelijke corridor is de situatie als volgt. Inmiddels zoeken 2 vrachtschepen mee. Het eerste marineschip is ook net aangekomen, het Australische HMAS Success. Het zicht en de weersomstandigheden zijn momenteel goed. Het zicht is meer dan 10 km. De Britse HMS Echo is ook onderweg. Het schip is nu in de Persische Golf. De Echo is een onderzoeksschip, gebouwd om onder andere de bodem van oceanen in kaart te brengen. Er zijn al 5 Chinese schepen en twee meer zijn onderweg. Naast de vijf Australische, Amerikaanse en Nieuw Zeelandse vliegtuigen zijn er twee Chinese IL-76’s aangekomen. Gister is er ook een Shaanxi Y-8 aangekomen. Ook Japan en India (P-8 Poseidon en een C-130 Hercules) sturen vliegtuigen. Tropische cycloon Gillian trekt nu door de zuidelijke corridor waardoor de weersomstandigheden snel weer erg slecht zullen worden.
Het toestel is nu 2 weken zoek. De zwarte doos zendt iets meer dan een maand signalen uit.

Conversatie piloten
The Telegraph heeft een transcript van de conversatie tussen de toren en de piloten van taxiën tot het van de radar verdween. Experts kunnen niks bijzonders ontdekken. Het enige is dat een van de piloten op een bepaald moment de vluchthoogte meldt, terwijl dit niet gevraagd wordt. Het is goed mogelijk dat de piloot denkt dat ATC het in een eerder bericht niet gehoord heeft.

Noordelijke corridor
India heeft radarbeelden teruggekeken en heeft bekend gemaakt dat de Boeing niet is gezien in het luchtruim. Ook bevestigen de Maleisische autoriteiten dat er niks gezien is door: China, Pakistan, Myanmar, Laos, Kirgizië en Kazachstan.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button