fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: Chinees zoek-vliegtuig kan vliegveld niet vinden

Eén van de twee Chinese Ilyushin IL-76 toestellen is op het verkeerde vliegveld geland.

China heeft zaterdag twee IL-76’s gestuurd om te helpen zoeken naar de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. De eerste van de twee landde onaangekondigd op Perth International Airport. Daarna vloog het door naar de luchtmachtbasis Base Pearce van de RAAF (Royal Australian Air Force), waar het eigenlijk moest zijn. RAAF korporaal Janine Fabre bevestigde dit aan Reuters. En zegt “We don’t know why”. De Chinezen ontkennen dat het gebeurd is. Onderstaande foto is van Bryan Lee, die zegt deze op Perth International te hebben genomen.

©Bryan Lee / Flickr
©Bryan Lee / Flickr

Het gebeurt vaker dat een vliegtuig op een verkeerd vliegveld landt. Een aantal kan je hier vinden.

Het Chinese persbureau Xinhua zegt (oa) over de komst:

The IL-76, “emblazoned with a rich-red Chinese flag, as well as a sky-blue hull and a white underbelly, created a rare ripple of enthusiasm across the airbase that is currently home to a large international press corp”

Het grote voordeel van de IL-76 zijn de ramen in de neus waarmee naar beneden gekeken kan worden. Dit in tegenstelling tot de andere toestellen, die ‘alleen’ ramen aan de zijkant hebben.

IL-76_Glass_Window_Nose

De toestellen zullen vanaf maandag meezoeken. Ondertussen is het op Pearce Base enorm druk. Het probleem zit ‘m volgens een woordvoerder niet in het coördineren van de hulptoestellen, maar in de in grote getalen toegestroomde pers.

“I’ve done one or two big media events mate, but I’ve never seen anything like this,”


Grotere kaart weergeven

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button