fbpx
IncidentenOnderwerpen

Zondag MH370: Franse satelliet en conclusie zoekdag

Ook een Franse satelliet heeft foto’s gemaakt van mogelijke wrakstukken van MH370 in de buurt van de zuidelijke corridor. Dit hebben de Maleisische autoriteiten zondag bekend gemaakt.

Franse Satelliet
Vannacht (Nederlandse tijd) heeft Frankrijk dit aan Maleisië laten weten. Maleisië heeft dit weer direct doorgegeven aan Australië, die de zoektoch daar coördineert. Hiermee zijn er steeds meer aanwijzingen dat de vermiste Boeing 777 is neergestort zo’n 2500km ten zuidwesten van Perth. Ook de Australische premier Abbott zei dat er steeds meer hoop is op een doorbraak in de zoektocht.
De voorwerpen zouden 930km ten noorden gezien zijn ten opzichte van de door Australische en Chinese satellieten waargenomen voorwerpen.

Het Franse persbureau meldt dat er geen foto’s zijn, maar dat er op radarecho’s voorwerpen gelokaliseerd zijn. De Australische autoriteiten bevestigen echter weer dat er nieuwe beelden zijn. En de Maleisiërs zeggen dat het object gezien door de Fransen ongeveer even groot is als het object gezien door de Chinezen.

Derde set
Dit is de derde set satelliet beelden van mogelijke wrakstukken. Eerder kwamen Australië en China met beelden. De Australische beelden zijn inmiddels een week geleden genomen. De Chinese 5 dagen. Onbekend is hoe oud de Franse beelden zijn.

Zoektocht
Vandaag werd er met 8 toestellen gezocht. Vier civiele kisten en vier militaire. De civiele zijn twee Bombardiers Global Express, een Gulfstream V en een Airbus A319. Deze zijn gehuurd door AMSA (Australian Maritime Safety Authority). Elk toestel heeft 5 vrijwilligers aan boord die getraind zijn in het observeren van de oceaan. Tevens is er een coördinator aan boord. Het militaire materiaal betreft 3 P3 Orions en de P-8A Poseidon van de VS. Er wordt in twee gebieden gezocht van in totaal 59.000 km2. De locaties zijn gebaseerd op modellen van de stroming in dat deel van de Indische Oceaan. De HMAS Success van de Australische marine is ook ter plaatse. Tot nu toe is er 518.000km2 onderzocht.
Aan het einde van de Australische zondag is bekend gemaakt dat er niks significants gevonden is. Morgen gaat de zoektocht door.

Meer versterkingen
De Chinese IL-76’s zullen meezoeken alsmede twee Japanse P-3C Orions. Er zijn zeven Chinese reddings- en marineschepen onderweg naar het zoekgebied. Tevens stoomt een Chinese ijsbreker op naar het gebied. De Britse HMS Echo is ook onderweg.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.

Kaart_Australie_23-mrt

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button